Fostul șef al DIICOT, Felix Bănilă, va activa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău

Cererea fostului şef al DIICOT Felix Bănilă de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce a fost eliberat din funcţie, a fost admisă de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Secţia pentru procurori a decis ca Bănilă să ocupe o funcţie de execuţie la acel parchet, informează News.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Secţiei pentru procurori a CSM s-a aflat „Notă privind cererea domnului procuror BĂNILĂ OLIVER FELIX de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”. 

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii procurorului Oliver Felix Bănilă într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, unitatea de parchet de unde provine.

Decizia vine după eliberarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ca urmare a demisiei, începând din 2 octombrie, data publicării în Monitorul Oficial a Decretului nr.712/02.10.2019 al Preşedintelui României.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, şi-a anunţat, în 2 octombrie, demisia de onoare – solicitată de preşedintele Klaus Iohannis – declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT.

Şeful statului a semnat, în aceeaşi zi, decretul de eliberare din funcţie. 

Felix Bănilă a fost instalat, în iulie 2018, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), el afirmând că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT.

Felix Banilă, în vârstă de 47 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. 

În perioada 2010 – 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău, iar în 2016 a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Foto: INQUAM/Octav Ganea   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here