FOTO | Incursiune într-un lagăr ucrainean de prizonieri ruși

Foto: Mihail Palinciak / Meduza

Invadarea Ucrainei de către Rusia împlinește 11 luni. Cu toate acestea, numărul prizonierilor de ambele părți nu este nici acum cunoscut cu certitudine, notează Meduza. Experții consideră că este de ordinul miilor.

Armata ucraineană a vorbit de multe ori despre tortura, bătăile și violența din captivitatea rusă, dar nu se cunoaște nicio reacție oficială a autorităților ruse pe această temă. Spre deosebire de Rusia, Ucraina a oferit ONU acces la prizonieri și a deschis anchete în cazuri de maltratare.

Majoritatea prizonierilor de război ruși aflați în Ucraina sunt cazați în tabere speciale, vizitate de reprezentanții organizațiilor internaționale pentru drepturile omului.

Meduza a reușit să viziteze una dintre coloniile din vestul Ucrainei, unde sunt ținuți prizonieri care au luptat în armata rusă, precum și în formațiuni controlate de autoproclamatele republici Donețk și Lugansk.

  • Toată GALERIA FOTO – AICI

Cine sunt militarii ruși acuzați de SBU de implicare în bombardarea blocului din Dnipro. Cum au răspuns când s-au trezit luați la întrebări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here