FOTO/VIDEO | Canalul Disney elimină filmele de animație Peter Pan, Dumbo și Pisicile Aristocrate din grila pentru copiii sub 7 ani, pe motiv de discriminare

După ce generații întregi de copii au fost fermecate de povestea magică a băiatului care nu a crescut niciodată, Peter Pan, Pisicile aristocrate sau dumbo se află acum pe o listă de filme interzise copiilor sub 7 ani, scrie Daily Mail. Părinții sunt șocați după ce au încercat să vizioneze filme în serviciul de 5,99 GBP pe lună, mai scrie sursa citată. Filmele au dispărut de pe secțiunea de copii a Disney+.

Șefii de la Disney au blocat pe oricine sub vârsta de șapte ani să urmărească clasicele filme de animație, din cauza preocupărilor că portretizează stereotipurile rasiale.

Peter Pan a fost eliminat pentru că în film apare un trib cu americani numiți „piei roșii’.

În Pisicile Aristocrate apare o siameză despre care se spune că ar caricaturiza asiaticii. este vorba de un personaj întruchipat de o pisică siameză, pe nume Shun Gon, ai cărui ochi înclinați și dinți proeminenți au fost descriși drept o caricatură a oamenilor din Asia de Est.

Secvență din filmul ”Pisicile aristrocrate” (1970). Sursa foto: Daily Mail

Motivul pentru scoaterea Dumbo din grilă este că ar ridiculiza afro-americanii din plantațiile sudice. Filmele sunt în continuare disponibile doar în secțiunile pentru adulți.

Secvență din filmul ”Dumbo” (1941). Sursa foto: Daily Mail

Deciziile au fost luate de un grup de experți aduși de Disney să evalueze în ce măsură conținutul filmelor „vizează o audiență globală”.

Pe conturile adulților, unele din cele mai populare filme pentru copii sunt prezentate cu un avertisment: „Acest program conțin imagini cu rele tratamente aplicate oamenilor și culturilor”.

Disney anunță că vrea să creeze povești inspiraționale care să reflecte diversitatea.

În loc să eliminăm acest conținut, dorim să recunoaștem impactul nociv al acestuia, să învățăm din acesta și să susținem conversația pentru a crea împreună un viitor mai incluziv.

Disney spune pe site-ul său că se angajează să creeze povești cu teme inspiraționale și aspiraționale care să reflecte diversitatea experienței umane din întreaga lume. Declarația spune: „Nu putem schimba trecutul, dar îl putem recunoaște, învăța din el și înainta împreună pentru a crea o zi de mâine la care astăzi nu putem decât să visăm”.

Un purtător de cuvânt al Disney a refuzat să comenteze.

3 COMENTARII

  1. Ba treziți-vă, ati înnebunit???.ce au desenele animate cu cioroii??..si mai mult cu niște copilași inocenți??..
    Dacă în america se face totul pentru negri, ce cauta reclamele în românia, unde 99,99% suntem albi,??..caz concret toate magazinele humana au pe usile de la intrare numai poze cu negri!!!…si nu numai acolo ,în metrou,pe străzi..voi sunteti nebuni??..ma simt discriminare în țară mea de propagandă asta negroida…vreau să-i întreb pe ăștia cu pupatul în cur al negrilor,dacă în nairobi pe usile magazinelor apar poze cu albi???…tot bucurestiul e plin de imagini cu negri,de la bere,gogoși,țoale…nu aveti mândrie în voi,vă faceți de râs rasă din care sunteti cea albă….huoooo..

  2. Asta nu e o solutie,sa interzici filme vechi ,carti vechi,scrise si realizate intr-o anumita perioada istorica,ci trebuie explicate ,undeva in prefata,in cazul cartilor,sau inaintea vizionarii filmului,o explicatie clara despre obiceiurile epocii respective..caci ,ce facem,rescriem istoria ,cenzurand perioade intregi din istoria umanitatii??Si Netflix a facut greseala de a scoate din grila filmul „Pe aripile vantului” ,dar ,dupa ce filmul a fost vizionat si copiat de milioane de ori la negru,au revenit!Ce aduce bun prohibitia,ca este culturala sau de alta natura?NIMIC,ADANCESTE URA RASIALA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here