FOTO/VIDEO | Protest în Bucureşti faţă de războiul din Ucraina. Manifestanţii cer încetarea imediată a focului

Cateva sute de persoane protesteaza in fata ambasadei Rusiei in Romania fata de invadarea Ucrainei de catre Rusia, in Bucuresti, 19 martie 2022. Inquam Photos / Octav Ganea

Câteva sute de persoane participă, sâmbătă, la protestul din Bucureşti faţă de invazia rusă în Ucraina şi cer încetarea imediată a focului şi a crimelor împotriva umanităţii. Manifestanţii au steaguri ale Ucrainei şi scandează lozinci în limba ucraineană, anunță News.ro.

Sute de persoane protestează, sâmbătă, în Bucureşti, faţă de invazia Federaţiei Ruse în Ucraina şi cer încetarea focului şi a crimelor împotriva umanităţii.

Cei mai mulţi protestatari sunt ucraineni sau refugiaţi din ţara vecină şi scandează în limba acestei ţări.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO – Inquam Photos / Octav Ganea

Protestatarii au stat mai mult timp în Piaţa Victoriei, iar apoi au pornit în marş către Ambasada Rusiei, unde au desfăşurat drapelul Ucrainei, în culorile galben şi albastru şi au scandat lozinci în limba ucraineană.

De asemenea, au purtat cu ei lozinci în limba ucraineană şi engleză.

”Ucrainenii mor pentru valorile europene”, ”Glorie Ucrainei” sunt doar câteva dintre mesaje.

Protestul este organizat de mai multe asociaţii, care se alătură, astfel, mai multor capitale ale lumii unde au avut loc manifestări similare.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO – Inquam Photos / Octav Ganea

”Greenpeace România îşi uneşte forţele cu 11 organizaţii civice pentru a participa la un protest comun de susţinere pentru Ucraina. Cerem oprirea războiului şi încetarea imediată a crimelor împotriva umanităţii şi mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă. Sunt invitaţi toţi cei care îşi doresc o lume guvernată de pace, nu de interese meschine care se traduc în pierderi de vieţi omeneşti. Pacea nu poate fi atinsă fără a ne desprinde de industriile fosile care pompează bani în conflicte”, a transmis, Greenpeace, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here