FOTO/VIDEO | Putin participă la manevre militare. Întâlnire cu ușile închise cu comandanții

Vladimir Putin a călătorit în Orientul Îndepărtat al Rusiei, unde observă manevrele militare Vostok-2022. Exercițiile au loc cu participarea soldaților din mai multe țări. La terenul de antrenament Sergheievski, liderul de la Kremlin a organizat o întâlnire cu ușile închise cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful de stat major, generalul Valeri Gerasimov – a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează onet.pl.

Vostok-2022 este un exercițiu strategic anual care marchează punctul culminant al pregătirii militare în Rusia. Moscova a declarat public că 50.000 de soldaí vor lua parte la ele, însă, este puțin probabil ca mai mult de 15.000 să fi fost implicați activ în aceste manevre – cred serviciile militare britanice.

La manevre sunt prezenți militari din mai multe țări de graniță sau aliați ai Rusiei, precum Belarus, Siria, Tadjikistan, Mongolia, India și China.

„Rezultatele militare ale Rusiei în Ucraina au arătat că exercițiile strategice militare ale Rusiei, precum Vostok, nu au reușit să susțină capacitatea armatei de a conduce operațiuni complexe, la scară largă. Astfel de evenimente urmează un scenariu bine stabilit, nu încurajează inițiativa și sunt în primul rând menite doar să impresioneze pe toată lumea, pe liderii ruși și publicul internațional”, au raportat britanicii în actualizarea lor de informații din 2 septembrie.

Videoclipul, lansat marți, îi prezintă pe președintele rus Vladimir Putin, pe ministrul Apărării Serghei Șoigu și pe șeful de stat major, generalul Valery Gerasimov, care ar fi trebuit să observe manevrele în curs. Înregistrarea a fost pusă la dispoziție de televiziunea de propagandă Zvezda.

Unii oameni au observat mersul ciudat al lui Vladimir Putin când a intrat în camera de comandă. Au existat suspiciuni că Putin ar șchioapăta. El își ține clar mâna dreaptă cam imobilă. Aceasta se numește mers de pistolar. Unii îl văd ca pe un simptom al bolii, alții ca rezultat al antrenamentelor în KGB, al faptului că este gata să atingă o armă.

În timpul vizitei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis un mesaj enigmatic despre întâlnirea lui Putin cu Şoigu şi Gerasimov. El a subliniat că întâlnirea se desfășoară cu ușile închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here