Franţa depăşeşte pragul de 100.000 de cazuri noi de covid-19, pentru prima oară din vară

Peste 100.000 de cazuri noi de covid-19 au fost confirmate în Franţa – pentru prima oară din vară, la 19 iulie, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

”Spre deosebire de ultimele două valuri (ale pandemiei covid-19), (acum – n.r.) nu este vară pentru a opri răspândirea virusului”, declară cotidianului francez epidemiologul Martin Blachier, un specialist în sănătate publică.

Însă bilanţurile zilnice nu permit o înţelegere a dinamicii epidemice. Ele au la bază numeroase variabile, precum numărul de teste covid-19 realizate, iar datele comunicate zilnic corespund numărului de cazuri confirmate cu o zi înainte,

Media ultimelor şapte zile se află în creştere cu 3,49% pe zi – de la 55. 995 de cazuri la 5 decembrie la 57 .952 de cazuri la 6 decembrie.

În spitale, principala variabilă folosită de către Guvernul francez în vederea impunerii sau nu a unor restricţii este numărul de persoane internate la reanimare sau la terapie intensivă din cauza covid-19, care a crescut un pic, de la 1.114 la 5 decembrie, la 1.120 la 6 decembrie.

Tensiunea pe care covid-19 o exercită asupra capacităţii de reanimare a spitalelor rămâne stabilă – 22,02% luni şi 22,14% marţi, un nivel ”foarte tolerabil în sistemul de sănătate”, estima specialista în infecţii Anne-Claude Crémieux.

În faţa acestei situaţii şi unei triple epidemii fără precedent – de covid-19, gripă şi bronșiolită -, Guvernul francez îndeamnă populaţia să poate din nou masca de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Însă premierul francez, Élisabeth Borne, se opune impunerii purtării obligatori a măştii de protecţie împotriva covid-19.

”Trebuie să contăm pe responsabilitatea fiecăruia”, a subliniat ea miercuri la RTL.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here