Franţa, Regatul Unit şi SUA, reacție la acuzațiile recente ale Rusiei împotriva Ucrainei

Într-o declaraţie comună, miniştrii de externe din Franţa, Regatul Unit şi Statele Unite au declarat luni că „nimeni nu s-ar lăsa păcălit” dacă Moscova ar pregăti o escaladare a conflictului din Ucraina sub pretextul folosirii de către Kiev a unei „bombe murdare”, menţionate de guvernul rus, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Cei trei miniştri au „respins acuzaţiile, evident false, ale Rusiei, că Ucraina se pregăteşte să folosească o ‘bombă murdară’ pe propriul teritoriu. Nimeni nu s-ar lăsa păcălit de o încercare de a folosi această acuzaţie drept pretext pentru o escaladare” a conflictului, au spus ei.

În cadrul unor discuţii telefonice duminică cu omologii săi american, francez, britanic şi turc, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a discutat despre conflictul din Ucraina.

În timpul acestor convorbiri, Serghei Şoigu şi-a exprimat „îngrijorările legate de eventuale provocări din partea Ucrainei, prin recurgerea la o ‘bombă murdară'”, potrivit unui comunicat al ministerului său.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, „a discutat aseară (duminică) cu ministrul de externe ucrainean despre acuzaţiile evident false ale Rusiei”, a scris ea pe Twitter.

„Rămânem hotărâţi să ne continuăm sprijinul pentru eforturile Ucrainei de a-şi apăra teritoriul atât timp cât este necesar”, au adăugat miniştrii de externe francez, britanic şi american în declaraţia lor comună.

Ministrul rus al apărării: Ucraina ar putea folosi o bombă murdară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here