Fratele lui Mazăre, condamnat la trei ani de închisoare, s-a predat

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei, condamnat la trei ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul campusului social “Henri Coandă”, s-a predat la Bucureşti. Iniţial, el nu fusese găsit de poliţiştii constănţeni la domiciliu şi fusese dat în urmărire naţională, transmite News.ro.

Poliţia Capitalei a anunţat, marţi seara, că Alexandru Mazăre s-a predat.
„Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentinţa definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un bărbat de 50 de ani, din judeţul Constanţa, s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale. După îndeplinirea formalităţilor necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea încarcerării”, a transmis Poliţia Capitalei.
Alexandru Mazăre a fost dus la Penitenciarul Rahova.
Anterior, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au desfăşurat activităţi pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru fals în declaraţii.
“Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reşedinţele şi locurile în care bărbatul s-ar putea afla. Urmează a fi dispuse măsurile legale în continuare. La acest moment, bărbatul a fost dat în urmărire naţională”, se arăta în comunicatul IPJ Constanţa.
Bărbatul respectiv este Alexandru Mazăre, care a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare şi la plata unei amenzi penale de 5.000 de lei, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul campusului social Henri Coandă.
În acelaşi dosar, pentru Radu Mazăre şi omul de afaceri  Avraham Morgenstern instanţa a decis încetarea procesului penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here