Gabriela Firea, un nou atac la Nicuşor Dan

Inquam Photos / George Calin

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, s-a lansat marţi într-un nou atac la Nicuşor Dan, pe care îl acuză că în campania electorală se lăuda că va începe consolidarea tuturor clădirilor afnate în clasa I de risc seismic, dar ”nu doar că nu a început un şantier, dar le-a blocat pe toate”. Ea mai arată că nici protecţia clădirilor simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general, astfel că în următoarea şedinţă a CGMB acesta propune renunţarea la demersurilor Primăriei Capitalei de a aduce la viaţă clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord, transmite News.ro.

Gabriela Firea afirmă, pe Facebook, că fix în urmă cu trei ani, vizita prima clădire consolidată din programul Bucureşti Trainic, în strada Blănari nr. 10.

”Bucureştenii începuseră să prindă încredere în Primăria Capitalei, dar totul s-a ruinat. De un an şi jumătate, nu s-a pus o cărămidă pe şantiere. Clădirile aflate în consolidare au fost complet abandonate de Nicuşor Dan, iar proprietarii au ajuns să se adreseze instanţelor de judecată. Blănari nr. 2, Biserica Enei nr. 14, Ştirbei Vodă nr. 20, Calea Victoriei nr. 22-24 şi aşa mai departe. Sunt adresele blocurilor unde lucrările de consolidare bat pasul pe loc de peste un an şi jumătate. Nu doar că nu a început măcar un şantier nou, dar au fost blocate şi cele care erau aproape gata”, a scris Firea.

Fostul primar arată că ”la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 mai era nevoie doar de finisaje”.

”Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicuşor Dan se lăuda cu va „începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic”. Nu doar că nu a început un şantier, dar le-a blocat pe toate. Evident, tot echipa Firea este vinovată pentru tot”, declară Firea.

”Nici protecţia clădirilor simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general. În următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan propune renunţarea la demersurilor Primăriei Capitalei de a aduce la viaţă clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord. Clădirea este în paragină, iar noi am început demersurile pentru expropriere. Nicuşor Dan trebuia doar să continue, dar nu e nici o surpriză că refuză, blochează sau pasează răspunderea”, mai spune Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here