Inquam Photos / George Calin

Gabriela Firea a pus pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului General un proiect de hotărâre prin care o instituție din subordinea Primăriei București va plăti 3,5 milioane de lei unei asociații reprezentate de șeful Editurii Litera în schimbul unor abonamente de lectură online pentru bucureșteni.

E vorba despre platforma bucuresti.citeste.ro, care nu este funcțională la ora publicării acestui articol. Prin acest acord, Primăria București – prin Centrul PROEDUS, ar urma să plătească 20.000 de abonamente lunare timp de șapte luni, pentru elevi și cadre didactice din București.

Partenerul Primăriei București ar urma să facă acest parteneriat cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, reprezentată prin Dan Vidrașcu, actualul director al Editurii Litera și fost CEO al magazinului online Elefant.ro.

Citiți AICI proiectul de hotărâre

1 COMENTARIU

  1. O decizie pe ruinele altui proiect. Biblioteca Digitală a Bucureştilor oferea gratuit cărţi clasice, dar a dispărut de pe net chiar în anul Centenarului, într-o ţară de IT-işti, deşi era o excelentă sursă de carte pre-comunistă, pentru tineri, Diasporă şi cercetători. Până-n Centenar, la cele 51,4 de milioane de obiecte de patrimoniu transferate în mediul virtual din toate statele membre UE, RO a contribuit cu numai 0,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here