GALERIE FOTO | Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa care s-au deschis în noiembrie

Marile orașe din Europa se pregătesc intens pentru sărbătorile de iarnă, iar târgurile de Crăciun și-au deschis deja porțile chiar din luna noiembrie. 

Primele piețe de Crăciun au apărut în Germania, în Evul Mediu, una dintre cele mai vechi fiind cea din Dresda, care datează din 1434. Tradiția a fost preluată de mai multe orașe de pe continentul european care devin destinații de vacanță în perioada sărbătorilor de iarnă.

Într-un top realizat de Euronews.ro sunt prezentate câteva dintre cele mai spectaculoase piețe de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Basel, Elveția

deschis în perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2022

Basel Christmas Markets | 2022 Dates, Locations & Must-Knows!

Piața de Crăciun din Basel a fost considerată una dintre cele mai frumoase din Europa, conform sondajelor. De la un an la altul, orașul elvețian se bucură de o popularitate tot mai mare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sunt anunțate 160 de căsuțe din lemn decorate, unde se vând delicii culinare, de la cârnații tradiționali, turta de ghimbir, punch-ul fierbinte, fondue festiv, la raclette cu coaste. Târgul de Crăciun este împărțit în două secțiuni: Barfuserplatz și Munsterplatz. La prima se pot găsi bijuterii și obiecte lucrate manual, în timp ce la Munsterplatz sunt organizate activități distractive pentru copii, precum ateliere de confecționare de globulețe.

Dacă aveți în plan să vizitați târgul de Crăciun din Basel, nu ar trebui să ratați orașul vechi, bine conservat. Magazinele și fațadele multor clădiri sunt decorate special de sărbătoare.

Pentru a putea vizita Târgul de Crăciun din Basel, cel mai apropiat aeroport este cel din Basel, potrivit Airlinestravel.ro.

Piața de Crăciun de la Viena

deschisă în perioada 19 noiembrie – 26 decembrie 2022

Christmas Markets in Vienna ➣ When & Where to Find Them

Luminițele de Crăciun vor fi instalate la Viena de la sfârșitul lunii noiembrie. Străzile pe care sunt ridicate palatele impresionante sunt cuprinse de magia sărbătorilor. Cei care ajung la Târgul de Crăciun de la Viena se pot bucura de băuturi calde și de atmosfera festivă.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Viena (Flughafen Wien).

Piața de Crăciun din Salzburg, Austria

deschisă în perioada 17 noiembrie 2022 – 1 ianuarie 2023

Christmas Markets in Salzburg ➣ When & Where to Find Them

Frumosul oraș natal al lui Mozart și al filmului „Sunetul muzicii” își deschide sezonul de Crăciun, cu colinde. În acest oraș austriac, tradiția organizării târgului de Crăciun datează din secolul al XV-lea. Pentru a intra în atmosfera de sărbătoare, turiștii pot asista la concerte gratuite în fiecare zi, în fața catedralei din Salzburg, potrivit The Times.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria

deschis în perioada 19 noiembrie 2022 – 1 ianuarie 2023

Budapest Christmas Market 2022 | Dates, Hotels & More

Budapesta se numără printre orașele cu unul dintre cele mai apreciate târguri de Crăciun din Europa. E organizat în piața Vorosmarty, în centrul capitalei Ungariei. Aici, turiștii pot găsi preparate tradiționale, obiecte lucrate manual și se pot distra la concerte gratuite.

De asemenea, cei care vin la târgul de Crăciun din Budapesta pot face mișcare la patinoarul în mijlocul căruia va fi amplasat un brad de Crăciun de mari dimensiuni.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Budapesta Liszt Ferenc.

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia

deschis în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023

Prague Christmas Market | 2022 Dates, Locations & Must-Knows!

Praga, unul dintre cele mai romantice orașe din Europa, organizează anul acesta tradiționalul Târg de Crăciun. Piața de Crăciun din centrul orașului este cea mai mare din Cehia. Amplasată chiar în inima orașului, este o piață tradițională cehă cu zeci de tarabe din lemn. Comercianții oferă produse tipice de Crăciun, cum ar fi produse din perle de sticlă, fețe de masă brodate manual, jucării din lemn și multe alte lucruri.

Adulții pot încerca vinul fiert tipic, iar gurmanzii, indiferent de vârstă, se vor bucura de biscuiți de Crăciun tradiționali, castane prăjite, turtă dulce sau cârnați cehi la grătar și frigărui.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Václav Havel din Praga.

Piața de Crăciun din Poznan, Polonia

deschisă în perioada 19 noiembrie – 25 decembrie 2022

Christmas in Poznań | Christmas Markets & Holiday Magic

Piața de Crăciun din Poznan este una dintre cele mai îndrăgite din Polonia, precum și una dintre cele mai frumoase din Europa. Aranjamentele originale vor fi amplasate pe Old Market Square and Plac Wolności (Piața Libertății).

Aici, oamenii vor putea încerca delicatese de iarnă și să se inspire pentru idei de cadouri de Crăciun. Urcă în roata Ferris din Piața Libertății și bucură-te de priveliști spectaculoase ale părților istorice din Poznań.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Poznan.

Funchal – Madeira – Portugalia

deschis în perioada 1 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023

Winter magic in Madeira | The Independent | The Independent

Unul dintre cel mai frumoase târguri de Crăciun este organizat în Madeira, arhipelagul portughez situat în Oceanul Atlantic. Piața de Crăciun din Funchal primește și titlul de „Cea mai însorită piață de Crăciun din Europa”, dar și „ Cea mai bună destinație însorită de iarnă”.

Madeira este o destinația ideală pentru vacanța de Crăciun, mai ales dacă nu vă place frigul.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Cristiano Ronaldo, Madeira.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța

deschis în perioada 25 noiembrie – 26 decembrie 2022

Cum arată Târgul de Crăciun din Strasbourg în 2019

La sfârșit de noiembrie, Strasbourg se transformă în „capitala Crăciunului” din Franța. În inima orașului vor fi amplasate peste 300 de căsuțe din lemn, de unde pot fi cumpărate decorațiuni de Crăciun și numeroase delicate ale micilor producători din Alsacia, precum cârnații sau deliciosul guguluf.

Cel mai apropiat aeroport se află la Entzheim, la 10 kilometri de Strasbourg.

Piața de Crăciun din Sevilia, Spania

deschisă în perioada 5 decembrie 2022 – 5 ianuarie 2023

Seville Christmas Markets | 2022 Dates, Locations & Must-Knows!

Organizatorii Târgului de Crăciun din Sevilia promit anul acesta o experiență culturală și artistică pentru turiștii care vor să intre în atmosfera de sărbătoare. Alături de celebrele căsuțe din lemn, vor fi organizate expoziții și spectacole stradale. Străzile orașului spaniol vor fi invadate de coruri de colindători, dar și de artizani de dulciuri. Cei aflați în căutarea de cadouri inspirate din cultura Andaluziei își pot răsfăța simțurile cu o porție de churros, celebrele gogoși spaniole.

Cel mai apropiat aeroport este cel din Sevilia, principalul aeroport internațional care servește Andaluzia de Vest în sudul Spaniei.

Târgul de Crăciun din Göteborg , Sweden

deschis în perioada 19 noiembrie – 30 decembrie 2022

Ultimate Guide to Gothenburg Christmas Markets 2022 - The Wanderlust Within

Liseberg, unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distracții din Suedia, se transformă în prag de sărbători într-un rafinat târg de Crăciun. Nu veți găsi aici brazi artificiali de Crăciun sau celebra roată. Intrarea se plătește la târgul care va fi deschis în fiecare zi între orele 15:00 și 22:00. Turiștii pot încerca preparate din carne afumată de ren sau degusta glogg, tradiționalul vin fiert scandinav. Aici, copiii îl pot întâlni pe Moș Crăciun sau se pot distra la patinoar.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Göteborg Landvetter.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here