„Game of Thrones” și „Cernobîl”, marile câștigătoare la gala Emmy

Ultimul sezon din „Game of Thrones” a adus și ultimele premii Emmy pentru serialul fenomen. Fanii au fost nemulțumiți de cum s-a terminat povestea care i-a captivat timp de 8 ani, dar criticii nu par să fi fost de aceeași părere.

„Game of Thrones” a luat premiul Emmy pentru cel mai bun serial dramatic. De asemenea, actorul Peter Dinklage, care i-a dat viață lui Tyrion Lannister, a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic. Și asta doar la gala Primetime.

„S-a terminat. Nu îmi mai pasă” a spus sarcastic Peter Dinklage, când își primea trofeul.

La acestea două se adaugă și alte 10 premii Emmy „tehnice” pentru un total de 12, pentru acest sezon. „Game of Thrones” era deja cel mai premiat serial la Emmy, iar cu acestea de acum ajunge la un total de 59 de statuete.

Image
sursa: Twitter/Peter Dinklage

Pe locul doi, ca număr de trofee, a venit cealaltă revelație a sezonului, Cernobîl. Serialul care povestește cel mai mare dezastru nuclear din istorie a câștigat premiile pentru cea mai bună miniserie, cel mai bun scenariu pentru o miniserie și cea mai bună regie pentru o miniserie. La acestea s-au adăugat și 7 premii Emmy „tehnice”, pentru un total de 10. Acestea vor fi singurele pe care Cernobîl le va câștiga. Producătorul executiv a confirmat că nu va exista un sezon doi. Dar a lăsat deschisă posibilitatea unui serial similar, despre un alt dezastru.

„Sper că în modul nostru mic, am ajutat oamenii să-și reamintească valoarea adevărului și pericolele minciunii” a spus, Chris Mazin producătorul executiv Cernobîl când a ridicat premiul.

Embed from Getty Images

Ambele mega-seriale sunt producții ale HBO. Compania americană a reușit să câștige și cele mai multe premii Emmy, un total de 34, peste rivalii săi direcți. Netflix a stâns 27 iar Amazon, 15.

Premiile Emmy, aflate anul acesta la ediția cu numărul 71, sunt echivalentul premiilor Oscar pentru televiziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here