Geely și Aramco negociază achiziția a 60% din acțiuni la unitatea de motoare a Renault, care va include Uzina Mecanică Mioveni

Compania chineză Geely Automobile Holdings și grupul petrolier de stat Aramco din Arabia Saudită negociază cumpărarea a 40%, respectiv 20% din acțiuni la viitoarea unitate de motoare pe combustibili fosili a Renault (RENA.PA), care va include Uzina Mecanică Mioveni, precum și centre de inginerie din mai multe țări, între care și cel din România. Discuțiile sunt încă în desfășurare și cu alți parteneri, conform Reuters.

Geely Automobile Holdings din China și un grup petrolier sunt în discuții pentru a lua pachete la unitatea de motoare pe combustibili fosili Renault care intenționează să se separe de afacerile sale cu vehicule electrice (EV), au declarat două surse apropiate producătorului francez.

Însă partenerul de alianță al Renault, producătorul auto japonez Nissan, nu intenționează să ia participații în unitatea de motoare cu ardere, au declarat sursele pentru Reuters.

Renault și Geely au refuzat să comenteze informațiile. Nissan nu a răspuns nici el imediat unei solicitări de comentarii.

Producătorul francez de automobile urmează să dezvăluie în această toamnă planuri pentru crearea unei unități dedicate vehiculelor electrice cu sediul în Franța și unei alteia cu sediul în străinătate, care va reuni toate site-urile sale de producție de motoare și transmisii pe benzină și hibride din Spania, Portugalia, Turcia, România și America.

Renault intenționează să rămână acționarul majoritar al diviziei sale de electricitate „Ampère”, care va angaja în jur de 10.000 de oameni și ar putea lista la bursă în a doua jumătate a anului 2023.

Renault va păstra doar o acțiune minoritară în afacerea sa cu motoare cu ardere „Horse”, care va avea o forță de muncă de dimensiuni similare, dar va rămâne un acționar de referință cu influență semnificativă în unitate.

Cele două surse au spus că Renault va deține un pachet de 40% din unitatea de motoare pe combustibili fosili, în timp ce Geely va deține, de asemenea, 40%, iar o companie petrolieră restul de 20%.

Dar planul nu este încă finalizat „și există alte piste pentru producătorii parteneri”, a spus una dintre surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here