General Motors cheamă în service peste 600.000 de mașini din cauză că ar putea frâna singure

General Motors a chemat în service pentru reparații 638.068 de SUV-uri de mari dimensiuni, produse între 2014 și prezent, din cauză că mașinile ar putea frâna singure în momente neașteptate. De vină ar fi un senzor de viteză de la roată care ar putea da o eroare, ceea ce ar provoca frânarea roții de pe partea opusă.

Dacă asta s-ar întâmpla, mașina ar vira brusc și în mod neașteptat într-o parte, ceea ce crește riscul de accident. Totuși, până acum, GM nu știe de vreun accident cauzat de această defecțiune.

Sunt vizate de această chemare în service modele Chevrolet Silverado 1500, GMC Sierra 1500 produse între 2014 și 2018, dar și Chevrolet Suburban, Tahoe și Yukon, produse între 2015 și prezent. Acestea sunt unele dintre cele mai mari vehicule din portofoliul GM și sunt folosite frecvent de forțele de ordine din SUA, inclusiv de FBI și Secret Service.

Producătorul recomandă șoferilor să dezactiveze tracțiunea integrală până când vor trece prin service pentru reparație. Tehnicienii trebuie să reprogrameze modulul care controlează sistemul electronic de frânare. Totul va fi făcut pe cheltuiala GM.

SUV-urile mari sunt printre cele mai populare vehicule de pe piața americană. Vânzările au scăzut acum 10 ani, în timpul crizei economice, dar au crescut din nou pe fondul scăderii prețului la benzină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here