Geoană: Preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor / 2024 este anul independenţilor

Sursa: NATO.int

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor politice şi să nu depindă de vreo formaţiune politică, punctând că 2024 este anul independenţilor şi este „decis” să îşi păstreze „această preferinţă”, transmite Agerpres.ro.

„Cred că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor, să lucreze cu partidele, evident, dar nu trebuie să aparţină, să depindă de vreun partid politic, pentru că, prin definiţie, trebuie să facă un rol de unificare a naţiunii, nu de reprezentare la vârful statului român a unui partid sau a altuia”, a declarat Mircea Geoană, joi, la Cluj.

Întrebat dacă a fost contactat de PSD sau de PNL pentru a candida din partea lor pentru alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană a negat şi a spus că anul electoral 2024 este al independenţilor.

„Nu am astfel de conversaţii, ştiţi bine care este poziţia mea, cred că această conversaţie despre data alegerilor prezidenţiale este o discuţie care în spate are o altă problemă legată de candidaţii din cele două partide şi sper din toată inima ca cât mai curând să fie claritate asupra acestui subiect şi, din punctul meu de vedere, anul 2024 este anul independenţilor în politica românească şi sunt absolut hotărât să-mi păstrez această preferinţă”, a precizat Mircea Geoană.

El a fost prezent, joi, la Cluj-Napoca, unde a participat la deschiderea celei de-a doua zile a evenimentului de business şi tehnologie „Techsylvania”, iar apoi a participat la dezbaterea „România în Europa. Centru vs. Periferie”, organizată de Mişcarea „România Renaşte!”.

Ciolacu: Este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facem coaliţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here