Sursa: Pixabay

Germania a decis să declare Marea Britanie, începând de duminică, ca fiind „zonă de mutație a variantelor Covid” din cauza răspândirii variantei indiene a coronavirusului pe teritoriul său, potrivit recomandărilor Institutului de Sănătate Publică Robert Koch. Acest tip de clasificare va impune automat restricții pentru persoanele care vin din Regatul Unit.

Anunțul a fost făcut și de Ambasada Germaniei la Londra pe Twitter, iar această clasificare impune în primul rând limitarea călătoriilor din Marea Britanie în Germania. Astfel, toţi cei care vin din Regatul Unit vor sta obligatoriu în carantină timp de două săptămâni, perioadă care nu poate fi scurtată chiar dacă testul Covid-19 este negativ.

Recomandarea Institutului Robert Koch va fi urmată automat de guvernul german, notează Deutsche Welle.

Măsura intră în vigoare de duminică. Companiilor aeriene, mijloacelor de transport rutiere şi feroviare li se va permite să transporte spre Germania numai cetăţeni germani sau persoane care locuiesc în ţară.

Marea Britanie este prima ţară europeană care a devenit din nou o zonă în care circulă virusul şi variantele sale. Doar 11 ţări din Asia, Africa şi America Latină se încadrează în prezent în această categorie de risc ridicat, potrivit Germaniei.

Varianta indiană a virusului B.1.617 este considerată extrem de contagioasă

Varianta indiană a virusului B.1.617.2 este considerată deosebit de contagioasă şi a contribuit semnificativ la explozia numărului de infecţii din India în ultimele luni, mai scrie sursa citată.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a precizat că 2.967 de cazuri legate de varianta B1.617.2 au fost identificate până în prezent în Marea Britanie, în special în nord-vestul Angliei şi la Londra, în creştere cu aproximativ 30% de la începutul săptămânii.

Guvernul este acuzat că a amânat înăsprirea restricţiilor pentru călătoriile din India în aprilie, într-un moment în care situaţia sanitară din ţară s-a îmbunătăţit după măsuri de lockdown și o campanie de vaccinare accelerată.

Vineri, ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la Marea Britanie, considerând că este necesar „să se împiedice răspândirea variantei” în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here