Germania livrează Ucrainei tancuri de tip Leopard

Sursa: Wikipedia

Germania va livra tancuri de tip Leopard Ucrainei, a anunţat, marţi, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, la baza militară Ramstein, în vestul Germaniei, a comunicat Ministerul german al Apărării pe Twitter, relatează CNN, potrivit News.ro.

Sistemul Leopard cu două tunuri este în serviciul armatei germane încă din anii 1970 şi se bazează pe şasiul tancului Leopard, relatează BBC.

Nu este clar câte tancuri vor fi livrate, dar ar fi prima livrare directă a Germanei a unei arme grele către Ucraina.

Guvernul german a fost acuzat că nu a furnizat Ucrainei armament greu, spre deosebire de Statele Unite, Marea Britanie şi vecinii Ucrainei din estul Europei.

Presa germană precizează că există planuri de livrare a aproximativ 100 de vehicule de luptă de infanterie de tip Marder şi a unor tancuri vechi de luptă de tip Leopard.

Ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, Germania îşi măreşte bugetul de apărare în acest an cu 100 de miliarde de euro, o schimbare majoră de politică.

Liderii din 40 de ţări, în frunte cu Statele Unite, s-au întâlni pentru a discuta despre întărirea capacităţii de apărare a Ucrainei în faţa Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here