Germania recunoaște Bucureștiul drept „ghetou deschis” în timpul Holocaustului

Sursa foto: Jerusalem Post
Guvernul german a recunoscut sâmbătă capitala României, București, drept „ghetou deschis”, a anunțat Ministerul Egalității Sociale din Israel, informează Jerusalem Post.
Recunoașterea Germaniei înseamnă că peste 3.000 de supraviețuitori ai Holocaustului din București urmează să primească o despăgubire de 150.000-200.000 NIS (New Israeli Shekel) (aproximativ 40.000-55.000 de euro n.r.) fiecare, în valoare totală de până la 450-600 milioane NIS.
În plus, aproximativ 2.000 de văduvi și văduvi ai supraviețuitorilor Holocaustului născuți în România ar putea fi, de asemenea, eligibili pentru despăgubiri din partea guvernului german, Bundesregierung.
O delegație de oficiali ai Ministerului Egalității Sociale și Afacerilor Externe, condusă de ministrul Egalității Sociale și Pensiilor, Meirav Cohen, a condus negocierile cu Ministerul de Finanțe al Germaniei pentru recunoașterea Bucureștiului drept „ghetou deschis”.

Meirav Cohen (credit: FLASH90)Meirav Cohen (credit: FLASH90)

Ministrul de Externe Yair Lapid l-a felicitat pe ministrul Egalității Sociale și Pensiilor Meirav Cohen pentru realizare, mulțumind, de asemenea, guvernului german pentru „angajamentul său față de supraviețuitorii Holocaustului”.
„Este datoria noastră morală să fim alături de supraviețuitorii Holocaustului și familiile lor și să ne îngrijim de calitatea vieții lor”, a adăugat Lapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here