Gilead: O reţea a vândut falsuri ale tratamentelor pentru HIV ale companiei în valoare de 250 milioane dolari

Sursa: Pixabay

Gilead Sciences a anunţat marţi că o reţea de distribuitori şi furnizori a vândut în farmaciile americane versiuni contrafăcute ale tratamentelor pentru HIV ale companiei în valoare de 250 de milioane de dolari, pe parcursul a doi ani, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Producătorul american de medicamente a afirmat în august că distribuitori care nu erau autorizaţi să comercializeze tatamentele sale pentru HIV, Biktarvy şi Descovy, au vândut medicamente contrafăcute în farmacii, prin utilizarea unor recipienţi autentici ai Gilead care conţineau tablete falsificate.

„După ce am aflat despredistribuirea unor medicamente Gilead falsificate pentru HIV, am anunţat autorităţile federale de aplicare a legii, inclusiv FDA, precum şi farmaciile, iar apoi am luat măsuri directe şi urgente”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al companiei.

Gilead a afirmat că distribuitorii pe care i-a dat în judecată au vândut 85.247 de sticle cu medicamente pentru HIV contrafăcute.

Răpirile orchestrate de statul chinez. Raportul „Safeguard Defenders” privind operațiunile sub acoperire ale Chinei de extragere a disidenților de pe teritoriul străin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here