Gimnastă medaliată cu aurul mondial în 2010, în prezent manichiuristă

Ana Porgras câştiga, în 2010, titlul mondial la bârnă pentru România, însă doi ani mai târziu s-a retras, la doar 18 ani, din cauza accidentărilor.

Fosta sportivă are acum 26 de ani şi s-a reprofilat: este manichiuristă.

Fac tot ce ţine de unghiuţe: cu gel, semi, exclusiv pentru femei. E o pasiune. Ideea e că nu o fac pentru bani, în mod special. Este o activitate care pe mine mă calmează, mă linişteşte’‘, a spus fosta gimnastă, pentru Ziare.com.

Năcută la Galaţi, Ana Porgras s-a stabilit în Braşov.  „După ce m-am lăsat de sport, o perioadă am fost pe acolo. Sora mea era deja în Braşov şi veneam în vizită tot timpul. Pur şi simplu, m-am îndrăgostit de oraşul ăsta. Mi se pare cel mai frumos oraş din România„, a mai spus Ana Porgras, pentru sursa citată.

Parcă au trecut prea repede 10 ani de când m-am retras. Mai simt dor, aşa, după concursurile de gimnastică. Asta este viaţa„, a completat fosta gimnastă.

Ana Porgras a uimit lumea sportului românesc în 2012, când a decis să se retragă din activitatea competițională cu doar cinci luni înainte de startul JO de la Londra.

Era percepută drept o sportivă cu șanse la medalie la bârnă, dar și un om important pentru a ajuta România să obțină un loc pe podium la echipe.

Campioana mondială la bârnă din 2010 s-a retras la doar 18 ani. Simțeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări, nu mai puteam să merg înainte, să o iau de la capăt”, mărturisea Ana Porgras în momentul retragerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here