Gorghiu: În Parlament sunt trei iniţiative cheie care ar putea diminua traficul de droguri

Sursa: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă că în Parlament, la acest moment sunt trei iniţiative cheie care ar putea să ducă la diminuarea fenomenului traficului de droguri şi, ca ministru al Justiţiei, apelează la înţelepciunea colegilor săi parlamentari să trateze cu maximă responsabilitate adoptarea, în procedură de urgenţă, a celor trei initiative, transmite News.ro.

„În continuare, combaterea fenomenului drogurilor şi asigurarea unei legislaţii adoptată la amploarea acestui fenomen constituie priorităţile mele ca senator şi ca ministru al Justiţiei. Suntem o societate care nu va fi deloc ferită, nici în anul 2024, la fel cum sunt toate societăţile europene, de flagelul drogurilor, trafic de droguri, populaţie tânără afectată de consum de droguri”, a declarat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă la Argeş.

Ministrul Justiţiei a precizat că în Parlament, la acest moment sunt trei iniţiative cheie care ar putea să ducă la diminuarea fenomenului traficului de droguri.

”Ca ministru al Justiţiei, apelez la înţelepciunea colegilor mei din Parlament, suntem în an electoral, probabil că activitatea în Parlament nu va fi în permanenţă la foc continuu, de aceea cred că trebuie să tratăm cu maximă responsabilitate adoptarea, în procedură de urgenţă, a celor trei initiative”, a spus Gorghiu.

Ea a arătat că primul proiect este legat de înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri de mare risc, această iniţiativă fiind în acest moment la Camera Deputaţilor, for decizional.

”Este o iniţiativă ce vine cu realizarea acestei baze de date a traficanţilor de droguri care vor fi monitorizaţi în timp real de instituţiile statului odată ce vor fi înregistraţi în acest registru şi le va fi mult mai greu să desfăşoarE acţiuni ilicite care duc la încălcarea legii, dacă legea va fi adoptată. Era în procedură de urgenţă în Senat a trecut în procedură de urgenţă, din păcate în Camera Deputaţilor nu înţeleg de ce nu a fost aprobată procedura de urgenţă pentru dezbaterea şi votarea acestei legi”, a spus Gorghiu.

Ministrul a menţionat că îşi doreşte să vadă că legea va fi adoptată cât mai repede. Alina Gorghiu a spus că al doilea proiect este cel referitor la înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri în fiecare din acele regiuni de dezvoltare ale României.

”Este în procedură la Senat şi vă asigur că dacă această lege va trece eu, ca argeşeancă, o să fac toate eforturile şi o să mă bat ca centrul de recuperarea dependenţilor să fie în judeţul nostrum la Argeş. La momentul la care eu vorbesc cu dumneavoastră în Târgu Mureş va fi inaugurat primul centru privat pe tratarea dependenţelor. Este momentul ca şi statul român să rezolve această problemă a dependenţelor cu care se confruntă mare parte din populaţia românească şi să le asigure infrastructura necesară pentru a se vindeca”, a spus ea.

Gorghiu a subliniat că al treilea proiect este Legea 2 mai, o lege pe care tot liberalii au iniţiat-o ca urmare a situaţiilor dramatice pe care le-au observat cu toţii în societatea românească, şi care prevede ca toţi traficanţii de mare risc să stea în închisoare să nu se mai poată da condamnari cu suspendare. Proiectul este blocat tot la Camera Deputaţilor.

Premieră în ultimii 15 ani: SUA vor amplasa arme nucleare în Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here