Goțiu îi atacă pe Cioloş şi Barna. Ungureanu ameninţă cu dezvăluiri despre cum arată, din interior, USR-PLUS Cluj

Sursa: Facebook

Un senator, Mihai Goţiu, şi un deputat, Emanuel Ungureanu, au intrat în conflict cu propriul partid (USR) a şi cu partenerul acestuia de alianţă (PLUS), după ce filialele din care fac parte nu i-au ales pentru a ocupa locuri eligible în alegerile pentru noua garnitură a Parlamentului.

„Astăzi, în Filiala USR PLUS au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidaților la parlamentare. Am reușit să-mi conving majoritatea colegilor din USR să mă voteze. Din păcate, am mai reușit să conving doar o mână dintre delegații PLUS (în Conferință au fost 72 de delegați de la PLUS și 48 de la USR – cum s-a ajuns aici e o poveste prea lungă). Dincolo de rezultatul votului, amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut șansa să-i pot convinge pe reprezentanții PLUS. Cu greu, am făcut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, să pot discuta direct, să mă prezint și să mai demontez din ”miturile” pe care unii ”binevoitori” le-au plantat în grupul lor”, a scris Mihai Goţiu, pe Facebook.

Fostul parlamentar nu i-a scăpat din vizor pe cei doi lideri ai Alianţei USR PLUS: „Pentru Dacian Cioloș o să am mai multe întrebări (inclusiv dacă ce s-a întâmplat, în ultima săptămână, la Cluj, e modul în care schimbăm politica în România). În seara aceasta, însă, doar despre mediu. În februarie 2019, când a venit la Comitetul Politic al USR, să ne convingă să votăm Alianța electorală pentru europarlamentare l-am întrebat care e poziția PLUS referitoare la Mediu. Redau din memorie: ”Vom avea un program pentru mediu care te va face să te înscrii în PLUS”. Îl întreb clar și direct și acum – dincolo de promisiunile frumoase, cu cine îl vom pune în aplicare? În Parlament și în Guvern. Pentru Dan Barna n-am întrebări. I le puteți transmite voi, direct!”

La rândul său, Emanuel Ungureanu, care a ratat un loc eligibil la parlamentarele din 2020, după ce patru ani fusese deputat USR, vorbeşte despre „mizerii” şi ameninţă cu dezvăluiri din culisele filialei clujene a USR PLUS. „Să fim sănătoși, asta contează! Să păstrăm locurile de muncă și să avem grijă unii de alții. Dar, în viață, se mai întâmplă și mizerii, vom povesti diseară despre cum arată din interior organizația USR-PLUS Cluj, cine a acaparat puterea politică și mai ales ce face cu ea. Voi explica mecanismul perfid prin care am fost eliminat de pe locurile eligibile ale Alianței USR PLUS Cluj pentru noul Parlament și care sunt proiectele mele de viitor pe Sănătate. Vorbim deschis, sincer, transparent, așa cum v-am obișnuit!”, a scris Ungureanu, luni, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here