Greșeală în mesajul Consiliului UE de 1 Decembrie. Au greșit stema României!

colaj universul.net

Consiliul Uniunii Europene a postat, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj dedicat Zilei Naționale a României. Astfel de clipuri sunt realizate cu prilejul zilelor naționale ale fiecărui stat membru și sunt menționate data aderării la UE, data deținerii președinției Consiliului UE și câteva curiozități interesante.

În cazul României, Consiliul a decis să spună europenilor că moneda României este leul. Doar că, pe moneda grafică folosită în videoclip nu era stema României, ci stema Republicii Moldova.

captură video
Image result for stema republicii moldova
sursa: președinte.md

Greșeala se repetă atât în varianta în limba română, cât și în varianta în limba engleză a videoclipului aniversar.

Happy national day, Romania!

Happy national day, Romania! 🇪🇺🇷🇴La mulți ani de Ziua Națională, România! �Did you know that the info about the Council of the EU is also available in Romanian? 👉 https://europa.eu/!qV76gb

Publicată de Council of the European Union pe Sâmbătă, 30 noiembrie 2019
La mulți ani de Ziua Națională, România!

La mulți ani de Ziua Națională, România! 🇪🇺🇷🇴Happy national day, Romania! Știați că informațiile despre Consiliul UE sunt disponibile și în limba română? 👉 https://europa.eu/!Ny87kq

Publicată de Council of the European Union pe Sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Cele două simboluri de stat au origine comună, ceea ce e lesne de observat, și au fost și create în aceeași perioadă, anul 1990. Doar că în cazul Republicii Moldova, a fost folosit alt model de acvilă romană decât cazul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here