Greta Thunberg l-a săgetat din priviri pe Trump. Reacția președintelui american

Greta Thunberg, tânăra activistă pentru mediu din Suedia și Donald Trump erau să dea unul peste celălalt în holul clădirii ONU din New York.

Adolescenta suedeză de 16 ani tocmai pleca, după ce criticase toți liderii mondiali pentru lipsa de acțiune în scopul protejării mediului.

Doar că tânăra a fost ținută câteva secunde în plus la ieșire, deoarece tocmai venea președintele american. Când Donald Trump a intrat în clădire și în câmpul vizual al Gretei, aceasta și-a încrucișat mâinile și i-a aruncat o privire plină de dispreț. Imaginile au făcut rapid înconjurul internetului.

Donald Trump nu a băgat-o în seamă pe Greta Thunberg, ci doar a trecut mai departe, înconjurat de gărzile de corp.

Câteva ore mai târziu, președintele american a reacționat pe Twitter. El a distribuit un clip al discursului tinerei suedeze și a spus despre aceasta că „pare o tânără foarte fericită, pe care o așteaptă un viitor luminos și minunat”.

Având în vedere că Greta Thunberg vorbise despre moartea planetei, comentariul lui Donald Trump este o batjocură la adresa adolescentei, a scris presa internațională.

Pentru activiștii de mediu, Greta Thunberg și Donald Trump sunt persoane diametral opuse. Adolescenta suedeză reprezintă un simbol al luptei pentru planetă, în timp ce președintele american este privit drept un negaționist și un susținător al celor care distrug mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here