Grup de lucru guvernamental pentru alocarea eficientă şi rapidă a resurselor donate. Adresă specială de mail pentru cei interesaţi să ofere ajutor

Sursa foto: Inquam Photos

Guvernul anunţă înfiinţarea unui grup de lucru pentru alocarea eficientă şi rapidă a resurselor donate sau aflate în rezervele statului şi care sunt necesare persoanelor cu statutul de refugiat. Cei interesaţi să ajute pot trimite mail la adresa umanitar.dsu@mai.gov.ro, informează News.ro.

”Astăzi, 25 februarie 2022, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Cancelaria Prim-Ministrului au avut o întâlnire pentru coordonarea integrată a acţiunilor derulate de instituţiile cu atribuţii în domeniu, alături de societatea civilă şi organizaţiile internaţionale, în vederea asigurării asistenţei umanitare adecvate: alimente sau alte produse necesare de subzistenţă, precum şi servicii de sprijin persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României”, a transmis, vineri, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în vederea organizării eficiente şi unitare a întregii misiuni umanitare, s-a decis înfiinţarea unui Grup de lucru, la nivel central, dar şi a mai multor celule de lucru la nivel teritorial, în zonele aflate în proximitatea punctelor strategice aflate în Nordul şi Nord-Estul ţării noastre care, în mod integrat vor colabora în scopul alocării eficiente şi rapide a resurselor necesare donate sau aflate în rezervele statului persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul ţări.

”În acest sens, punctele de sprijin teritoriale vor evalua nevoile concrete şi vor fi în permanent contact cu grupul de lucru realizat la nivel central, însărcinat cu responsabilitatea de a coordona întreaga activitate. Facem precizarea ca orice persoană fizică, juridică, organizaţie care doreşte să sprijine această acţiune umanitară să trimită un e-mail la adresa: umanitar.dsu@mai.gov.ro”, a mai transmis Executivul.

Societatea civilă s-a organizat, încă de joi, pentru a oferi sprijin persoanelor care vin din Ucraina, fugind din calea războiului.

Potrivit datelor oficiale ale Poliţiei de Frontieră, în 24 de ore au intrat în ţară peste 10.000 de persoane, în creştere considerabilă faţă de perioadele de dinaintea conflictului armat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here