Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă, vineri seară, că Guvernul a aprobat măsuri pentru asigurarea, fără discontinuitate, a tratamentelor necesare pacienţilor, fiind majorat cu rata inflaţiei aferentă anului 2018 bugetul pentru medicamente aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019, notează news.ro.

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat OUG pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de MS.

Documentul prevede majorarea, cu rata inflaţiei aferentă anului 2018, a bugetului pentru medicamente aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019.

Am convenit cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice, ai CNAS şi cei ai industriei farmaceutice măsuri care să ducă la asigurarea, fără discontinuitate, a tratamentelor pentru pacienţi. Există o tendinţă anuală de creştere a consumului de medicamente, care conduce la creşterea contribuţiei trimestriale (taxei de CB) până la un nivel care poate fi nesustenabil şi care implică discontinuităţi în asigurarea tratamentului pacienţilor până la imposibilitatea asigurării acestuia. Era necesară intervenţia de urgenţă pentru majorarea cu rata inflaţiei aferentă anului 2018 a bugetului aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019„, a declarat secretarul de stat Horaţiu Moldovan, citat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here