VIDEO | Hezbollah anunţă că a lansat zeci de rachete Katiuşa asupra unor poziţii ale artileriei israeliene. SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu

Sursa: www.defense.gov

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah anunţă vineri că a lansat ”zeci” de rachete vizând poziţii israeliene, în contextul unor ameninţări ale Iranului la adresa Israelului, relatează AFP.

Combatanţi din cadrul Hazbollah au atacat ”poziţii ale artileriei inamice (…) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, anunţă într-un comunicat mişcarea, potrivit News.ro.

”Este vorba despre un răspuns la atacuri inamice împotriva (…) unor sate din sud şi unor case civile”,se precizează în comunicat.

SUA trimit întăriri
Statele Unite au anunţat vineri că au trimis întăriri în Orientul Mijlociu.

”Desfăşurăm mijloace suplimentare în regiune, pentru a consolida eforturi regionale de descurajare şi a consolida protecţia forţelor americane”, a anunţat un oficial american din domeniul apărării sub protecţia anonimatului, fără să precizeze natura acestor întăriri.

Iranul, inamicul declarat al Israelului şi un aliat al mişcării islamiste palestiniene Hamas, a ameninţat că va ”pedepsi” Israelul în urma atacului în care a fost distrus Consulatul iranian la Damasc, la 1 aprilie, soldat cu 16 morţi, inclusiv şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a republicii islamice, între care doi generali, potrivit unui ONG.

Iranul şi Siria au imputat acest atac Israelului, care nu şi-a confirmat implicarea, dar care este considerat responsabil inclusiv de către aliaţii săi.

Un gradat de rang înalt ucis în raid era membru al celei mai înalte instanţe a Hezbollahului pro-iranian, a declarat luni pentru AFP o sursă apropiată acestei mişcări.

viewscnt

Liderul Hezbollah consideră inevitabilă o reacţie a Teheranului la atacul asupra consulatului iranian la Damasc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here