Hong Kong renunţă la testele COVID-19 pentru călătorii care sosesc în ţară şi la certificatele de vaccinare

Sursa: smcp.com

Călătorii internaţionali care sosesc în Hong Kong nu vor mai trebui să efectueze un test PCR obligatoriu pentru depistarea COVID-19, a anunţat miercuri postul local de televiziune TVB citând surse oficiale, adăugând că se va renunţa, de asemenea, la certificatul de vaccinare pentru accesul în anumite spaţii, informează Reuters, citată de Agerpres.

Liderul executivului din Hong Kong, John Lee, urmează să susţină o conferinţă de presă la ora locală 15:00 (07:30 GMT) pentru a oferi detalii suplimentare.

Aşteptatul anunţ vine după ce Lee a spus sâmbătă că Hong Kong îşi va redeschide graniţele cu China continentală până la jumătatea lunii ianuarie.

Hong Kong a urmat în mare parte, timp de aproape trei ani, exemplul Chinei în strategia de combatere a noului coronavirus.

După o schimbare bruscă de strategie, China a început luna aceasta să relaxeze cel mai strict regim anti-COVID-19 de la nivel global, care a inclus numeroase lockdownuri şi campanii masive de testare. Începând cu 8 ianuarie, China nu va mai solicita călătorilor care sosesc pe teritoriul ţării să respecte perioada de carantină, au anunţat autorităţile chineze în această săptămână.

Restricţiile de călătorie între Hong Kong şi continent au fost impuse la începutul anului 2020. Ridicarea restricţiilor a fost amânată de mai multe ori din cauza focarelor apărute în Hong Kong sau pe continent. Deşi restul statelor au relaxat reglementările anti-COVID-19, Hong Kong şi China au menţinut în continuare o politică strictă.

Pasagerii internaţionali care sosesc în Hong Kong de la mijlocul acestei luni nu mai sunt vizaţi de restricţii de circulaţie asociate COVID-19 sau excluşi de la accesul în anumite spaţii.

Deşi Hong Kong a relaxat multe dintre regulile stricte anti-COVID-19 în ultimele luni, măştile sunt în continuare obligatorii în spaţiile publice cu excepţia perioadei dedicate activităţilor fizice, iar pasagerii internaţionali trebuiau să realizeze un test PCR pentru depistarea COVID-19 la sosirea în ţară şi, din nou, după două zile. Certificatul de vaccinare obligatoriu a fost instituit din februarie.

John Lee a spus că guvernul său aplică o relaxare graduală a restricţiilor, astfel încât să se minimizeze riscurile pentru sănătatea publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here