Împăratul Japoniei, vizită de stat de trei zile în Marea Britanie

Sursa: X

Împăratul Japoniei Naruhito şi soţia sa, împărăteasa Masako, sunt aşteptaţi sâmbătă în Marea Britanie, aflată în plină campanie electorală, pentru o vizită de stat de trei zile, urmând să fie primiţi de regele Charles al III-lea, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Aceasta este cea de-a doua vizită în străinătate a cuplului după ce Naruhito a urcat pe tron în 2019. Împăratul, în vârstă de 64 de ani, şi împărăteasa, în vârstă de 60 de ani, îşi vor începe vizita duminică şi luni cu angajamente private, înainte ca programul oficial să înceapă marţi, timp de trei zile.

Cel mai important moment al vizitei va fi banchetul de stat organizat marţi la Palatul Buckingham, care a stârnit speculaţii cu privire la posibila prezenţă a prinţesei Kate, soţia moştenitorului tronului Marii Britanii, William.

Prinţesa Kate, care urmează chimioterapie după ce a fost diagnosticată cu cancer, şi-a făcut prima apariţie publică în ultimele şase luni weekendul trecut, când a asistat la ceremonia anuală Trooping the Colour, care celebrează ziua oficială de naştere a regelui Charles.

Naruhito urmează, de asemenea, să viziteze Castelul Windsor şi să depună flori la mormântul reginei Elisabeta a II-a, care a murit în septembrie 2022. Împăratul şi soţia sa au participat la funeraliile acesteia, alături de numeroşi alţi şefi de stat străini.

Însă, în plină campanie electorală pentru alegerile legislative din 4 iulie, o posibilă întrevedere cu premierul conservator Rishi Sunak nu a fost confirmată până în acest moment.

Pentru regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, această vizită de stat va fi cea de-a treia pe care o găzduieşte în Regatul Unit de la urcarea sa pe tron.

Taylor Swift, selfie regal cu prinţul William, prinţul George şi prinţesa Charlotte în turneul artistei la Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here