În ce stare se află senatorul Vergil Chițac, senatorul care și-a infectat colegii cu Covid-19

Foto: Inquam Photos / George Călin

Vești importante despre starea de sănătate a senatorului PNL Vergil Chițac, care a fost diagnosticat cu coronavirus în urmă cu câteva săpătămâni. La distanță de câteva zile de la diagnostic, fiica acestuia anunța că tatăl ei a fost internat la ATI. Acum, Chițac se simte bine și a fost externat. Pe 16 martie, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost externat, în cursul zilei de luni, din Spitalul Județean Constanța, după ce două teste consecutive au arătat că nu mai este purtător al SARS-CoV-2. El a ajuns acasă și se află într-o stare stabilă. Având în vedere că parlamentarii lucrează de acasă, în această perioadă, senatorul de Constanța va rămâne la domiciliu pentru refacere.

Surse medicale au declarat pentru medikatv.ro că fiul și soția senatorului PNL au fost, de asemenea externați. Toți trei au fost incluși în statistica privind pacienții vindecați raportată luni”, anunță Medika TV.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

Ancheta urmează să stabilească dacă senatorul şi-a luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului.

În perioada 17 – 19 februarie, Vergil Chiţac a participat la o reuniune NATO la Bruxelles, iar pe 6 martie Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document, în care participanţii erau anunţaţi că unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19, informa Agerpres.

Pe 9 martie, Vergil Chiţac a luat parte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, unde au fost prezenţi aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban.

Chiţac susţine că a aflat de documentul emis de NATO la data de 9 martie, iar în aceeaşi zi a contactat un medic, care i-a spus să stea liniştit dacă nu are simptome.

Ulterior, Vergil Chiţac şi alţi trei participanţi la şedinţa BPN au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, şi anume deputatul Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David Nicolae.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a stat 14 zile în izolare, chiar dacă rezultatul testului pe care l-a făcut a ieşit negativ.

Vergil Chiţac a fost internat la Secţia Terapie Intensivă din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Potrivit Parchetului general, măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.

1 COMENTARIU

  1. Dar parca i se deschisese un dosar penal. Ne-a face mare placere ca acel dosar sa-si urmeze cursul si intreaga afacere sa nu fie musamalizata. Si ar fi interesant de stiut si ce a cautat la Terapie Intensiva? Deja ajunsese in situatia de a fi ventilat sau a fost doar o stratagema pentru impresionarea opiniei publice si s procurorilor? Pentru binele Romaniei ne-am bucura sa nu mai fie parlamentar in anii ce urmeaza. Prea a demonstrat un deficit intelectual aflat mult sun cota de NEGHIOBIE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here