Investigație privind posibile scheme de corupție la Casa Albă, contra grațieri

Departamentul de Justiție investighează o potențială schemă de corupție la Casa Albă, în schimbul unei grațieri prezidențiale, transmite CNN.

Dezvăluirea apare după publicarea unor documente ale instanței. Nu apar detalii cu privire la cronologie, nume de persoane care ar fi fost implicate, dar se știe că materialele au fost confiscate în urma unei percheziții care a avut loc sfârșitul verii. E vorba de peste 50 de dispozitive digitale (iPhone-uri, iPad-uri, laptop-uri, unități de memorie) folosite de persoane care ar fi avut informații din interior, privind viitoare grațieri pe care președintele Trump ar fi intenționat să le facă.

Potrivit CNN, Casa Albă a refuzat să comenteze, dar postul american de televiziune relatase anterior că asociați ai președintelui, inclusiv Rudolph Giuliani, încearcă să obțină grațieri înainte ca acesta din urmă să părăsească funcția. Totuși, arată CNN, în speța de față nu există indicii că vreuna dintre persoanele respective ar fi cercetată. Un responsabil din cadrl Departamentului de Justiție a declarat, tot la CNN, că “niciun oficial guvernamental nu a fost și nu este în prezent subiectul sau ținta anchetei dezvăluite în acest dosar”. 

New York Times scria, marți, că președintele Trump a discutat cu consilierii dacă să acorde grațiere preventivă copiilor săi, ginerelui său și avocatului personal, Rudolph W. Giuliani. Cu acesta din urmă, discutase încă de săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here