Investiție majoră în sportul românesc finanțată de Ungaria

Autoritățile de la Budapesta au achiziționat deja un teren în Satu Mare, unde va fi construită o academie de fotbal modernă, potrivit Prosport.

Lucrările de construcție ar urma să fie gata la sfârșitul acestui an, deși inițial a fost vorba despre un termen de 22 de luni. În primul an de funcționare, academia ar urma să aibă aproximativ 150 de copii legitimați.

Costurile pentru ridicarea și ”punerea pe picioare” a academiei de fotbal sunt estimate la aproximativ 800.000 de euro, bani pe care îi va aloca Guvernul maghiar condus de Viktor Orban.

Academia de la Satu Mare ar urma să dețină șase terenuri de fotbal, spații de cazare pentru sportivi, săli de fitness, săli de mese și centre de recuperare.

În ultimii ani, pe lângă investițiile masive în sportul din Ungaria, în special în infrastructură, Guvernul de la Budapesta a susținut financiar proiecte fotbalistice și nu numai în regiuni din alte țări în care există comunități importante de etnici maghiari, cum este cazul în România la Sfântu Gheorghe ș Miercurea Ciuc.

Alături de noua academie de la Satu Mare, autoritățile de la Budapesta ar urma să finanțeze în următoarea perioadă și înființarea unei echipe de fotbal, de data aceasta de seniori, în Târgu Mureș.

1 COMENTARIU

  1. Si care e problema proasta dracului?…foarte bine face,asa avem di noi stadioane europene,…de ce pastele mă-tii nu investește Pârțu??..pușcăriași din pipera au furat cat china si n-au stadion!!..rusine frf ca ati dat licența echipei de ciobani aromâni…Cred ca e singura echipă din europa care nu are stadion propriu…dar toată ziua pușcăriași apare în media si critica pe toți…eu stiu ca are interzis vreo 5 ani sa faca declaratii publice…pupati-l în cur…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here