Iohannis, clarificare: „Un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar”

Preşedintele Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, a declarat joi că va avea o discuţie cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema comisarului european. Iohannis a apreciat că Guvernul Dăncilă nu mai poate face o propunere în numele României, transmite News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va avea o discuţie cu Ursula von der Leyen pe tema comisarului european.

Întrebat dacă Guvernul Dăncilă ar mai putea face o nouă propunere, Iohannis a spus: „Eu o să mă opun ferm la aşa ceva, pentru că un Guvern care a fost demis de drept în Parlament nu poate fă facă o propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei, în care, cu certitudine, acest Guvern nu va avea niciun rol”.

Iohannis a spus că nu va avansa nume de comisar în discuţia cu von der Leyen, dar i ca transmite foarte clar că nu va accepta ca „un guvern demis sp facă o propunere care să fie şi acceptată”.

Iohannis a precizat că a mai discutat cu preşedintele ale al CE despre portofoliul României şi nu se aşteaptă la schimbarea acestuia.

De asemenea, întrebat dacă-i va cere preşedintelui ales al CE să aştepte învestirea unui nou Guvern în România, Iohannis a spus: „Aceasta variantaideală. Eu sper să înţeleagă toate părţile implicate – în speţă Parlamentul României – că nu putem să ne jucăm cu regulile democraţiei. Cum ar fi asta să existe un prim-ministru desemnat şi să nu se discute în Parlament două guverne. Este un scenariu greu de imaginat, care sper să nu devină realitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here