Iohannis: După moțiune trebuie un guvern de tranziție. PNL, pregătiți-vă de guvernare

Sursa foto: Facebook

Guvernul Dăncilă ar trebui înlocuit cu un guvern de tranziție, cu un mandat scurt, care să se ocupe de organizarea alegerilor și să pregătească bugetul pe anul viitor, a afirmat Klaus Iohannis în timpul unui eveniment al PNL la Iași.

Urmează moţiunea de cenzură, toţi din sală suntem de acord că trebuie să treacă şi mulţi alţii sunt alături de noi, după care însă cineva trebuie să îşi asume guvernarea României şi nu va fi un mandat lung, va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune aproape un mandat de tranziţie. Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor.” a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Liderul de la Cotroceni a spus că se așteaptă la implicare maximă de la partidul pe care l-a condus înainte să ajungă președinte și care îl susține acum în cursa pentru un nou mandat.

„Trebuie foarte multe lucruri reparate, trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare şi, dragii mei, ca să ne fie tuturor foarte clar şi să vă fie foarte clar – eu aştept implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie” – le-a transmis șeful statului liberalilor adunați la Iași.

Klaus Iohannis a spus încă o dată că își dorește ca guvernul PSD, pe care l-a numit „eșuat”, să pice. De asemenea, le-a dat și un semnat liberalilor: „Vă spun cu toată seriozitatea: pregătiţi-vă pentru guvernare.”

Precedentul „guvern de traziție” a fost cel condus de Dacian Cioloș, care a venit la putere după demisia lui Victor Ponta ca urmare a ample proteste de stradă. Dar guvernul Cioloș a fost unul de tehnocrați, fără angajament politic. Klaus Iohannis propune acum un guvern asumat politic de PNL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here