Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că părinții vor putea primi, de la autoritățile locale, un ajutor financiar cuprins între 250 și 710 lei pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în vederea angajării unei bone, anunță ziare.com.

Președintele a semnat marți decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă.

Proiectul de lege fusese adoptat pe 12 martie de Camera Deputaților (for decizional) și va intra în vigoare în 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

În funcție de cât de mari sunt veniturile nete lunare pe membru de familie, cuantumul acestui ajutor va fi diferit.

*Care este valoarea ajutorului financiar

Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează:

a) Până la 2.100 lei – 710 lei;
b) De la 2.101 lei până la 2.500 lei – 550 lei;

c) De la 2.501 lei până la 3.000 lei – 390 lei;
d) De la 3.001 lei până la 3.500 lei – 250 lei.

*Cine sunt beneficiarii

De acest ajutor pot beneficia persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una din următoarele situații:
a) Este părintele la care copilul locuiește în mod statornic;
b) Are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia;
c) Este persoana desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform prevederilor art. 104 2 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit legii, ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă se va acordă în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinație în bugetul local.

Pentru acordarea ajutorului financiar prevăzut de prezența lege, autoritățile administrației publice locale aprobă, prin hotărâre a consiliului local, metodologia de aplicare, în funcție de specificul local, hotărâre emisă în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului articol,” se arată în lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here