Iohannis: România susţine cu tărie o decizie a UE în acest an privind aderarea R. Moldova şi Ucrainei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că România sprijină ferm o decizie a Uniunii Europene privind aderarea la UE a Republicii Moldova şi Ucrainei, în acest an. Reacţia şefului statului vine în contextul în care Comisia Europeană a recomandat Consiliului European să înceapă negocierile pentru aderarea celor două state, relatează News.ro.

„Salut decizia isorică a Comisiei Europene de a recomanda deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova şi Ucraina. Este  recunoaştere pe deplin meritată a eforturilor acestor două ţări privind reformele. România sprijină ferm o decizie a UE în acest an”, a scris Klaus Iohannis, miercuri pe reţeaua X.
Comisia Europeană recomandă Consiliului European să deschidă negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova, Ucraina, având în vedere rezultatele obţinute de cele două ţări, după ce Chişinăul şi Kievul vor adopta unele reforme esenţiale, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. CE a mai recomandat începerea negocierilor de aderare la UE şi pentru Bosnia-Herţegovina. În ceea ce priveşte Georgia, executivul european este de părere că poate primi statutul de ţară candidată la aderare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here