Iohannis: Se impune o modernizare a întregului cadru al Codului fiscal. Nu se discută despre niciun impozit şi nicio taxă pentru oamenii de rând

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, marţi la Palatul Cotroceni, că a stat de vorbă cu premierul Nicolae Ciucă şi cu miniştrii despre modificările la Codul Fiscal şi a adăugat că s-ar impune o modernizare a întregului act normativ. Şeful statului a reiterat că nu este vorba de vreun nou impozit sau taxă pentru oamenii de rând, ci despre situaţii care nu au fost reglementate bine, informează News.ro.

Am discutat aceste proiecte şi cu premierul şi cu miniştrii. În primul rând, cred că este important de ştiut că aceste chestiuni vor fi puse în discuţie publică şi nu se vor hotărî peste noapte, cum se spune. Este încă o etapă de discuţii şi cu mediul de afaceri, cu sindicatele. A doua chestiune, nu are rost să speculăm chestiuni care poate nu vor fi niciodată puse în practică, cum ar fi raţionalizarea gazului sau alte lucruri pe care nu şi le doreşte nimeni şi dacă au fost discuţii ele au fost la nivel tehnic, pentru că dacă se întâmplă o catastrofă este bine să fii pregătit pentru ea, dar nu lucrăm în acel scenariu. Pe de altă parte, este un lucru cunoscut că există o serie de taxe şi impozite care au fost introduse în alte circumstanţe, poate fără a fi foarte bine fundamentate sau discutate. Se impune o modernizare a întregului cadru. La asta se lucrează, aceasta vor fi prezentate de Guvern şi nu de mine. Eu i-am rugat să le analizeze foarte bine, să nu apară o povară suplimentară pentru oamenii de rând, să nu apară o inhibiţie pentru afaceri, ci să apară o corecţie care face lucrurile mai transparente, mai corecte şi care în definitiv duc la o mai bună colectare a banilor pentru bugetul de stat. O mai bună colectare însemnând că se reduce evaziunea fiscală”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi la Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a reiterat faptul că nu va fi vorba de taxe sau impozite pentru oamenii de rând, ci despre reglementări care vin să elimine anumite porţite în Codul fiscal.

Nu se discută despre niciun impozit şi nicio taxă pentru oamenii de rând, ci de situaţii unde au fost reglementări care poate nu au fost suficient de bine gândite, respectiv reglementări care vin să elimine anumite portiţe din Codul fiscal”, a completat şeful statului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here