Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul de sindicat din Metrorex, Ion Rădoi, a reacţionat, duminică, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a declarat că salariul mediu la Metrorex este de 10.000 de lei pe lună, notează News.ro. Rădoi a declarat că ministrul Drulă nu este bine informat.

Ion Rădoi a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că „este vorba de un venit care poate să apară în condiţiile în care anumiţi salariaţi lucrează zi, noapte, sărbători, sâmbăta, duminica”, el explicând că angajaţii Metrorex nu pot lucra online. ”Domnul ministru se pare că nu este bine informat. Nu este (10.000 de lei – n.r.) Ar fi bine să fie aşa! Nu trebuie ca să ne uităm că unii obţin anumite venituri, nu e vorba doar de salariul tarifar.”, a explicat Rădoi.

Întrebat care este venitul mediu al salariaţilor din Metrorex, liderul de sindicat Ion Rădoi admite că a crescut salariul angajaţilor din Metrorex, însă spune că venitul mediu este sub 10.000 de lei.

„Nu cred că depăşesc 7.000 în niciun caz. Dar probabil că domnul ministru a luat, ştiu eu, poate salariul unui director, că până la urmă e director de metrou. Îl rog să se informeze, să nu mai iasă cu asemenea bombe”, a adăugat sindicalistul.Acesta a explicat că salariul tarifar al angajaţilor Metrorex este în medie de 4000 de lei, la care se adaugă sporuri de noapte, de sfârşit de săptămână, sporturi de sărbători şi altele. Rădoi a răspuns şi afirmaţiilor cu privire la angajarea a 1300 de oameni noi anul trecut, el arătând că vor fi angajaţi oameni noi, în condiţiile în care peste 500 de oameni s-au pensionat din Metrorex anul în 2020.„Oameni în plus au fost (angajaţi – n.r.) v-am sus, că au ieşit la pensie. Păi cu cine vreţi să ţinem metroul în picioare? (…) Nu am angajat 1300, ne-ar trebui 1300. Nu ştiu exact numărul, că nu eu îi angajez”, a explicat Ion Rădoi.În privinţa majorărilor salariale în perioada reducerii numărului de călători, Rădoi a justificat că în luna septembrie a expirat contractul colectiv de muncă şi a fost renegociat.

2 COMENTARII

  1. Pai, sa judecam drept si sa vedem pe cine sa credem:pe un radoi,un dinozaur din vremuri fesenisto-iliesciene, sef intepenit peste sindicatul care nu poate respira fara el,sau un ministru care are in subordine Metrorexul,deci toate rapoartele si datele fiscale ale salariilor si bugetului intitutiei ,deci poate frunzari si compara cifrele SUB OCHI? Toti sefii de sindicate se reactiveaza automat cand nu msi sunt hotii la butoane,deci la ciolan,cu pretentii de mariru de salarii,bineinteles,ca restul ,dupace dau ei iama in banul public,adica pentru invedtitii,firimituri,sa se descurce guvernul cel nou,”antisocialist,anti-sindicate”..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here