Epopeea unei familii: a așteptat aproape jumătate de secol ca să primească o locuință socială

Un tribunal districtual din Vladivostok a dat câștig de cauză cererii procurorului municipal și a ordonat administrației orașului să asigure o locuință socială Safonovilor, punând astfel capăt unei așteptări de aproape 50 de ani.

În 1972, părinții Elenei Safonova s-au mutat într-o cazarmă de pe strada Fontannaya din Vladivostok. Atunci a început așteptarea lor pentru condiții de viață mai bune, a declarat Elena Safonova, acum în vârstă de 49 de ani, potrivit Meduza.io. După ce s-au mutat în cazarmă, părinții ei au avut doi copii: ea și fratele ei mai mic. Mai târziu, cei doi fii ai Elenei au început să locuiască și ei acolo.

După cum menționează site-ul VL.ru, o familie de șase persoane are dreptul la un apartament cu o suprafață mai mare de 100 de metri pătrați. Dar timp de aproape 50 de ani autoritățile din Vladivostok ar fi fost în imposibilitatea de a găsi un apartament de dimensiuni adecvate, spune procuratura.

„Acum aproximativ șapte ani am fost mutați pe strada Kirov, într-un apartament cu un dormitor de 32 de metri pătrați”, a spus Elena Safonova.

Între timp, părinții ei au murit, iar acum au rămas patru persoane în apartament: Elena, fratele ei de 46 de ani, precum și cei doi fii ai femeii, în vârstă de 26 și 17 ani. „Băiatul cel mare doarme în bucătărie și am izolat balconul pentru fiul meu cel mic și am pus un pat acolo”, a explicat Safonova.

Cât încă mai era în viață, tatăl Safonovei s-a plâns procuraturii cu privire la condițiile lor de trai. În urma unei inspecții la cererea acestuia, procuratura din Vladivostok a confirmat că familia se afla într-adevăr pe lista de așteptare pentru locuințe sociale din 1972. Procurorii au procedat apoi la intentarea unui proces în instanță pentru protejarea drepturilor legale ale familiei.

În conformitate recenta hotărâre, autoritățile orașului trebuie să ofere acum familiei Safonov un apartament de 72 de metri pătrați (spațiul standard pentru o familie de patru persoane).

Elena Safonova spune că li se va oferi fie un apartament nou de dimensiunea necesară, fie vor păstra apartamentul în care locuiesc acum și li se va oferi un al doilea apartament de 40 de metri pătrați. „Normal că ne-ar plăcea să ne fie alocat un apartament suplimentar, unde m-aș putea muta cu fiii mei”, a declarat Elena Safonova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here