Ministrul adjunct al Sănătății din Iran a fost infectat cu noul coronavirus, a anunțat marți un consilier ministerial, citat de AFP. „Testele efectuate asupra dl. Harirchi, ministru adjunct al Sănătății care se afla pe linia frontului împotriva coronavirusului, s-au dovedit pozitive„, a scris pe Twitter Alireza Vahabzadeh, consilier de presă în ministerul Sănătății.

În cursul unei conferințe de presă care a avut loc luni alături de purtătorul de cuvânt al guvernului Ali Rabii, Iraj Harirchi a tușit de mai multe ori și părea să transpire.

În această conferință, Harirchi dezmințise informația potrivit căreia 50 de persoane și-au pierdut viața din cauza epidemiei virale la Qom, orașul sfânt din centrul țării de unde virusul pare să se fi propagat în Iran. El promisese că va demisiona dacă această cifră se confirmă.

Iranul a confirmat 34 de noi cazuri și trei decese marți, astfel încât numărul persoanelor infectate a ajuns la 95 și cel al deceselor la 15, cel mai mare bilanț după China, unde peste 2.600 de oameni și-au pierdut viața.

Potrivit ministerului Sănătății, majoritatea cazurilor sunt persoane care s-au deplasat recent la Qom, oraș care nu a fost încă plasat în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here