Iranul anunţă primele arestări după atacurile cu bombă de la comemorarea generalului Soleimani

Sursa foto: rbc.ru

Autorităţile au făcut primele arestări în legătură cu cele două atacuri cu bombă comise miercuri în Iran care s-au soldat cu moartea a peste 80 de persoane, a anunţat vineri ministrul de interne, Ahmad Wahidi, relatează dpa, citată de Agerpres.

Atentatele au avut loc la Kerman, la comemorarea a trei ani de la moartea generalului Qassem Soleimani, fost comandant a Forţei Quds pentru operaţiuni în străinătate şi clandestine din cadrul IRGC, ucis în 2020 în Irak de o dronă americană.

Potrivit agenţiei de ştiri iraniene Tasnim, serviciul secret iranian a arestat suspecţii în cinci provincii.

Numărul morţilor în atacul revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) a crescut vineri de la 84 la 89, potrivit presei oficiale, care a anunţat că printre persoanele ucise se numără şi zece copii cu vârsta sub 15 ani.

„Fiţi siguri că puterea de iniţiativă se află în mâinile trupelor noastre rânduite de Dumnezeu”, a declarat preşedintele Ebrahim Raisi la o ceremonie în memoria victimelor din oraşul Kerman.

Gruparea teroristă Statul Islamic a afirmat joi că doi membri ai săi au detonat centuri explozive în mulţimea de la cimitirul din sud-estul Iranului, unde avea loc ceremonia.

Atacurile de miercuri – cele mai sângeroase din Iran de la Revoluţia Islamică din 1979 – au avut loc în contextul războiului purtat în Fâşia Gaza de Israel împotriva grupării islamiste Hamas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here