Iranul nu va rămâne „indiferent” dacă Moscova foloseşte drone de fabricaţie iraniană în Ucraina

Ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat luni că ţara sa nu va rămâne „indiferentă” dacă se dovedeşte că Rusia foloseşte drone de fabricaţie iraniană în Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Rusia a comandat „aproximativ 2.000 de drone Shahed iraniene”, drone kamikaze, pentru a sprijini invadarea Ucrainei.

„În războiul din Ucraina (…) suntem împotriva înarmării atât a Rusiei, cât şi a Ucrainei”, a afirmat Amir-Abdollahian în declaraţii video difuzate de presa locală.

„Nu am furnizat Rusiei arme sau drone pentru a le folosi în războiul împotriva Ucrainei”, a adăugat el, recunoscând că există o cooperare în domeniul apărării între Teheran şi Moscova.

Ministrul iranian a reafirmat disponibilitatea ţării sale de a purta discuţii directe cu Ucraina pe acest subiect, subliniind că a transmis un mesaj în acest sens şefului diplomaţiei Uniunii Europene (UE), Josep Borrell.

În ultimele săptămâni, Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat Moscova că foloseşte drone de fabricaţie iraniană în atacurile împotriva Ucrainei.

Iranul a negat acuzaţiile, în timp ce Kremlinul a susţinut că occidentalii încearcă să „facă presiune” asupra Teheranului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here