Mai mult de jumătate din populația orașului italian Brindisi a fost evacuată duminică, după descoperirea unei bombe din datând din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, informează CNN.

Peste 54.000 de locuitori din totalul de 80.000 ai orașului au fost evacuați, iar aceasta a fost cea mai mare operațiune de acest fel efectuată în Italia din 1945.

Obuzul britanic, cu o lungime de 1 metru și o greutate de peste 220 kg, a fost lansat asupra orașului în 1941. Bomba nu a explodat la impact și a rămas intactă până pe 2 noiembrie, când constructorii care voiau să extindă un cinematograf local au găsit-o.

Bomba a fost lovită în timpul lucrărilor, iar astfel misiunea de recuperare a devenit mai periculoasă. Localnicii evacuați au fost lăsați să se întoarcă la casele lor după 6 ore.

Aeroportul din Brindisi, gara orașului, două spitale și o închisoare au fost evacuate în cadrul operațiunii de dezamorsare.

O explozie controlată a obuzlui urma să aibă loc astăzi. 

Italia a fost bombardată de forțele Aliate din 1940 în 1945, operațiunea începând la 24 de ore după ce dictatorul Benito Mussolini a declarat război Fraței și Marii Britanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here