Bădălău anunță începerea construcției aeroportului ”Constantin Brâncuși”. În Giurgiu.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că, luna viitoare, în județul Giurgiu va începe construcția unui aeroport privat, pe o suprafață de 2.500 de hectare. Lucrările ar putea fi finalizate în maximum 5 ani, potrivit ministrului, care a refuzat să divulge locația proiectului.

Compania care se va ocupa de construcția aeroportului este din Emiratele Arabe, iar la proiect va contribui și Guvernul. Ministerul Economiei se va implica în construirea unei stații de 350 de megawati.

„Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu.

În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie,” a scris Bădălău.

Ministrul PSD mai spune că aeroportul va fi destinat atât transportului de pasageri, cât și celui de marfă și că este proiectat să devină unul din cele mai importante aeroporturi ale Europei.

„Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe. Subliniez importanţa uriaşă pe care o va avea aeroportul, în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, pentru economia judeţului nostru, per ansamblu.”

Ce nu spune însă ministrul Economiei este unde va fi construit acest mare aeroport.

„Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidenţial”, își încheie ministrul mesajul de pe Facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here