Italianul confirmat cu coronavirus s-a întâlnit cu familia soției sale, româncă, și cu mai mulți oameni de afaceri la Craiova

Ministerul Afacerilor Externe aduce precizări referitoare la cetățeanul italian din Rimini, internat pentru infecție cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică anunță că bărbatul, confirmat cu coronavirus, a fost în România în perioada 18-22 februarie, de marți până duminică, dată la care a plecat înapoi în Italia. Acesta a vizitat familia soției sale, de cetățenie română, și a purtat mai multe întâlniri de afaceri în orașul Craiova și a mers și în Gorj.

Centrul de Comunicare Strategică anunță că ancheta epidemiologică este în curs și face un apel la reprezentanții presei prezenți la fața locului: „Având în vedere interesul manifestat de mass-media față de cazul înregistrat în județul Gorj, necesitatea de a respecta intimitatea și drepturile celor implicați, dar și necesitatea adoptării unui set de reguli de protecție, facem apel la reprezentanții presei prezenți în localitatea Balteni și în oricare alta zonă de expunere la moderație. În astfel de situații este obligatoriu să fie respectate indicațiile autorităților, să se păstreze o distanță de siguranță de minim 20 de metri față de locuința persoanelor unde se desfășoară ancheta epidemiologică, să nu fie afectata în niciun fel intervenția autorităților. Personalul specializat al Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Sănătății este prezent în zonă și aplică protocoalele standard la nivel mondial pentru astfel de situații”.

Comunicatul Integral transmis inițial de autorități:

„În continuarea informațiilor referitoare la cazul cetățeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări: Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Ulterior autoritățile au transmis și că bărbatul a fost și în Gorj: „La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”.

Informația inițială: Presa italiană a scris despre un cetățean italian revenit recent din România, care este internat, fiind depistat pozitiv cu coronavirus.

Primul comunicat dat de Ministerul Afacerilor Interne:

„Cu privire la informațiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea uunor informații suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here