Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București dezminte informația transmisă public de către un reprezentant al Asociației ACCEPT, referitoare la „un acord cu Jandarmeria” care să permită depășirea numărului maxim de participanți prevăzut de legislație, cu ocazia marșului din 14 august, anunță Mediafax.

„Dezmințim informația vehiculată în spațiul public și facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfășurarea adunării publice în condiții de maximă siguranță și cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea și securitatea participanților și ale celorlalți cetățeni să poată fi asigurate.

Totodată, reamintim faptul că, nerespectarea numărului de participanți stabilit de legislația în vigoare și asumat de organizator atrage răspunderea contravențională a acestuia”, arată un comunicat.

Jandarmeria Capitalei spune va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfășoare în condiții optime de siguranță pentru toți cetățenii și va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat luni organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane. De asemenea, reprezentanții Capitalei au cerut asociației ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Inițial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marșului din acest an pe Calea Victoriei. Comisia și-a argumentat refuzul prin pericolele la care s-ar putea expune participanţii, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul „Străzi deschise”.

Asociația a salutat schimbarea de poziție din parea autorităților locale din București, însă a transmis că numărul participanților va fi probabil de ordinul miilor, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here