Preşedintele Partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier pe probleme de securitate naţională, a fost ales preşedinte al formaţiunii conservatoare la congresul desfăşurat sâmbătă la Varşovia, transmite EFE.

Kaczynski, care a fost candidat unic, a declarat în discursul de acceptare a funcţiei că aceasta va fi ultimul său mandat în fruntea partidului şi că, deşi se aştepta „la acest succes”, nu se aştepta „să aibă atât de puţini oponenţi în nişte vremuri atât de dificile”.

 

Liderul conservator, care conduce PiS din ianuarie 2003, a fost ales de cei aproape 1.500 de delegaţi din întreaga ţară care au venit la congresul naţional, unde s-a mai decis reformarea statutelor partidului pentru a înlocui funcţia de şef al Comitetului Executiv cu cea de secretar general.

„Mulţumesc tuturor, îi mulţumesc lui Dumnezeu în momente în care PiS se confruntă cu provocări uriaşe şi cu oportunităţi pentru Polonia”, a declarat Kaczynski, al cărui partid guvernează Polonia cu majoritate absolută din 2015, scrie Agerpres.

La congres, programat pentru toamna anului trecut, dar amânat din cauza pandemiei, a fost ales şi un nou preşedinte al Consiliului Politic, un nou auditor naţional şi un nou preşedinte al Tribunalului Disciplinar.

Congresul continuă şi duminică, când vor fi aleşi cei patru vicepreşedinţi ai partidului, iar unul dintre aceştia va fi, cel mai probabil, actualul şef al guvernului, Mateusz Morawiecki.

1 COMENTARIU

  1. Reales la al – enspelea congres . Urmeza trezirea natiunii poloneze pentru a doua oara dupa evenimentele din anul de gratie 1989 .Conservele ruginite inca mai spera la un viitor . Ceea ce urmeza va fi aratat de istorie . Citeva exemple deja le cunoastem .Vremea lor a trecut chiar daca inca nu inteleg realitatea lumii in care traiesc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here