Jurnalistul Dan Cărbunaru, noul purtător de cuvânt al Guvernului

Sursa: Facebook

Jurnalistul român specializat în tematica UE și expert în comunicare, Dan Carbunaru, a fost numit purtător de cuvânt al noului guvern de coaliție și va prelua funcția săptămâna viitoare.

Jurnalistul este CEO și fondator al platformei multimedia Calea Europeană, care promovează afacerile europene și globale și Parteneriatul transatlantic.

„Cred cu tărie în promovarea valorilor europene și transatlantice”, susține acesta pe pagina proprie de LinkedIn, adăugând că a lucrat la București și Bruxelles în ultimii 20 de ani.

Domnul Carbunaru este în prezent acreditat la UE, de unde a acoperit aderarea României la UE, în 2007, și vizitele președintelui Klaus Iohannis și ale oficialităților guvernamentale, potrivit blogului radu-tudor.ro.

Comunicare guvernamentală

„Am acceptat cu responsabilitate această propunere venită de la premierul Ciucă, care ar urma să devină realitate în perioada urmatoare. Sper ca prin experiența acumulată să pot contribui la o cât mai bună comunicare guvernamentală”, a declarat pentru HotNews.ro, Dan Cărbunaru.

Domnul Cărbunaru a moderat un dialog între Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene din 2014 până în 2019 și românii, în mai 2017, dar și în timpul unui summit UE de la Sibiu în 2019.

El a moderat și alte dialoguri, cu parlamentarul european Corina Crețu, fost comisar european pentru politică regională, și cu Tibor Navracsics, ex-comisar pentru educație, cultură, tineret și sport în administrația Juncker.

Parlamentul European

De asemenea, a moderat o masă rotundă la care au participat Antonio Tajani, ca președinte al Parlamentului European, și alți doi înalți oficiali UE, Markku Markkula și Karl-Heinz Lambertz.

În CV-ul său arată că este expert în comunicare internațională și public speaking, participând inclusiv într-un proiect UE care implică judecători din Republica Moldova.

În România, a lucrat pentru agenția de știri Mediafax, Gândul, TVR și B1TV.

Coleg

„Dan este în primul rând un jucător de echipă. El știe cu adevărat cum să motiveze oamenii, cum să creeze și să mențină o echipă împreună”, susține fostul coleg Ciprian Dumitraș.

Înainte de a lucra la Bruxelles, a coordonat departamentul de relații publice al ministrului de Interne, din 2005 până în 2007. În anul următor a fondat Calea Europeană.

Nicușor Dan vrea să mărească la 280 de lei preţul gigacaloriei, de la 164 de lei. USR și PSD sunt împotrivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here