Jurnalistul Peter R. De Vries, rănit prin împuşcare la Amsterdam, moare din cauza rănilor

Jurnalistul olandez specializat în anchete cu privire la cazuri penale Peter R. De Vries, grav rănit prin împuşcare la 6 iulie, la Amsterdam, a murit din cauza rănilor joi, anunţă familia sa într-un comunicat publicat de publicaţia olandeză RTL, relatează AFP.

„Peter a luptat până la capăt, dar nu a putut câştiga bătălia. El a murit înconjurat de cei care-l iubesc”, anunţă apropiaţii jurnalistului.

Peter R.de Vries, jurnalist olandez specializat în probleme de criminalistică şi care fusese de mai multe ori ţinta unor ameninţări cu moartea, a fost grav rănit cu focuri de armă la Amsterdam, atac calificat drept „şocant şi de neconceput” de premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte.

Jurnalistul și-a făcut un nume în anii 1980, acoperind răpirea magnatului de bere Freddy Heineken, în cele din urmă depistându-l în Paraguay pe unul dintre răpitorii. Ulterior, el a câștigat un premiu Emmy pentru investigarea dispariției, în 2005, a adolescentei americane Natalee Holloway, în Aruba.

Autoritățile au reținut inițial trei bărbați, dar ulterior l-au eliberat pe unul, spunând că nu mai este suspect. Un cetățean polonez de 35 de ani și un tânăr de 21 de ani din Rotterdam rămân în custodie, potrivit poliției.

De Vries sfătuise un martor cheie în procesul mediatizat al presupusului lider al unei bande, un personaj pe care autoritățile l-au numit „o mașină unsă de ucis”.

Olanda are una dintre cele mai reduse rate de criminalitate violentă din Europa, mai notează publicați americană, dar țărmul său lung, numeroasele porturi și infrastructura excelentă au făcut țara un centru major pentru traficul de droguri, lucru scos în evidență de Interpol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here