Klaus Iohannis a discutat cu ministrul de Interne al Spaniei despre aderarea României la Schengen

Sursa: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat în vizită oficială în ţara noastră. Vizita în România a ministrului de interne spaniol are loc în contextul relaţiei excelente de cooperare dintre cele două ţări, cu obiectivul dezvoltării în continuare a dialogului pe linie de afaceri interne şi a cooperării poliţieneşti, precum şi în perspectiva preluării de către Spania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a acestui an, transmite Administraţia Prezidenţială, informează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat cadrul pozitiv al relaţiei bilaterale dintre România şi Spania, aniversarea, în acest an, a zece ani de la ridicarea relaţiei la nivel de Parteneriat Strategic, precum şi cooperarea excelentă în plan bilateral, european şi al NATO.

Preşedintele României a transmis mulţumiri autorităţilor spaniole pentru sprijinul deschis arătat comunităţii româneşti din Spania, mai arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

În contextul deţinerii de către Spania a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat sprijinul României pentru priorităţile acesteia şi a reiterat deschiderea ţării noastre de a colabora îndeaproape pentru avansarea agendei europene şi depăşirea cu succes a provocărilor actuale.

Preşedintele României a discutat despre obiectivul ţării noastre de a finaliza cu succes aderarea la spaţiul Schengen în acest an, adresând mulţumiri pentru sprijinul constant şi necondiţionat acordat de Spania pentru aderarea României. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat interesul ţării noastre de a se implica activ în identificarea unor soluţii în plan european cu privire la gestionarea migraţiei.

Ministrul de Interne spaniol a subliniat excelenta cooperare între cele două ţări în domeniul afacerilor interne şi a exprimat aprecierea pentru deschiderea României de a sprijini viitoarea Preşedinţie spaniolă a Consiliului UE în avansarea unor dosare importante în domeniul migraţiei şi azilului, al cooperării poliţieneşti, al luptei împotriva traficului de persoane, securităţii, etc., conform sursei citate.

Ministrul Fernando Grande-Marlaska Gómez a arătat, de asemenea, că aderarea României la spaţiul Schengen este în interesul întregii Uniuni Europene, contribuind la consolidarea securităţii spaţiului european şi că va susţine în continuare activ acest obiectiv, inclusiv pe durata exercitării mandatului de Preşedinţie a Consiliului UE.

VIDEO | Iohannis: Austria, din motive electorale, se opune extinderii Schengen; e bine să avem sprijinul societăţii civile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here